Klimaatgekte

De Klimaatgekte 7/10 
De doldrieste plannen in ons land om als enige land in de wereld gas uit te bannen en alleen  in te zetten op andere energievormen zijn op korte termijn niet haalbaar en betaalbaar. Terwijl de hele wereld overgaat van kolen en olie op gas willen wij een stap verder. Gas is nog steeds de schoonste fossiele brandstof en volop aanwezig, Ook In de vorm van Liquid Natural Gas kan het over de hele wereld vervoerd worden..LijstvanderDoes ziet het niet zitten dat ons mooie landje vol gestampt wordt met windturbines en onze groene weiden bedekt worden met zonnepanelen, dat gaat ons een stap te ver.
En we hebben het gas onder Groningen of het gas onder Woerden niet nodig. Gewoon importeren en er ligt een prima systeem van pijpleidingen in Europa zodat het eenvoudig is te bekomen.
LvdD denkt dat er volop andere energievormen op de markt zullen komen. Zo werkt Shell aan biogas uit zeewier en Exon Mobile aan biogas uit algen. Ook waterstof komt binnen bereik, Kortom niet overhaasten en in Woerden de wijk Schilderskwartier ruim de tijd geven om deze andere vormen mogelijk ook te omarmen. Persoonlijk ga ik zonnepanelen aanschaffen zodat ik enigszins zelfvoorzienend ben.,
jaap van der Does