Nogmaals de Westelijke randweg

Nogmaals de Westelijke Randweg.(7 okt. 2017)
Het zal u niet ontgaan zijn dat de Westelijke randweg van Woerden weer volop in het nieuws is. Het onderwerp staat weer regelmatig op de agenda van de Woerdense Raad. Tot zover het positieve nieuws.
Alleen de weg waarlangs  is een gecompliceerde en dure weg.
Deze week stond weer een onderzoek naar deze weg op de agenda met een prijskaartje van E 205.000.
Totaal weggegooid geld want er liggen al talloze, ook recente, rapporten waarin duidelijke cijfers staan en er is de recent aangenomen Verkeersvisie 2030 bijgekomen waarin de noodzaak duidelijk wordt beschreven. De rode draad van dit rapport is dat verkeer dat niets in woonwijken te zoeken heeft geweerd dient te worden. Kennelijk gaat het kriebelen bij enkele partijen en met de verkiezingen in zicht wilden ze nu dat de uitslag van dit onderzoek voor deze verkiezingen bekend werd. Dit bleek onhaalbaar maar nu komen er voor 21 maart gedeelten van het onderzoek naar buiten.
LijstvanderDoes begrijpt deze geldsmijterij niet maar we hebben het vermoeden dat sommige partijen cijfers willen gebruiken tijdens de verkiezingen om hun vermeende gelijk aan de m/v te brengen. Ook eiste D66 het opnemen van de nul variant wat het ook zijn moge. Dus wat gebeurt er als je niets doet. Dat is voor LvdD een open deur intrappen. Dan blijft er veel verkeer door de wijken rijden met alle nadelen voor de gezondheid en herrie etc.
Kortom het blijft een soap maar deze weg komt er hetzij linksom of rechtsom.
Jaap van der Does