LijstvanderDoes

 Mogen wij ons even voorstellen?
 Onze Wethouder

 

 

Mr. Arthur Bolderdijk  werd op 12 oktober 2015 gekozen als voorzitter van LijstvanderDoes en was ook als fractie assistent actief. Vanaf 28 maart 2018 is hij beëdigd als Raadslid, en vanaf 7 juni 2018 zit hij als Wethouder voor LijstvanderDoes in het College van Woerden. 

Als fiscaal jurist gaat hij het College van Woerden als wethouder het gebied van financiën versterken. Ook de domeinen  Grondbeleid en grondbedrijf, Openbare Ruimte/IBOR Water en Waterketen Vastgoed Informatietechnologie Handhaving Begraven en begraafplaatsen Dierenwelzijn zitten in zijn wethouder portefeuille.

Arthur woont in Kamerik en was tot medio 2016 eigenaar van twee administratiekantoren. In Kamerik alle lange tijd betrokken geweest bij maatschappelijke organisaties zoals het Oranje Comite Kamerik, Jevaka, Ondernemersvereniging Kamerik – Kanis en de Woningbouwstichting Kamerik. Tevens is hij lid van de Rotary van Haarzuilens.    

Arthur is getrouwd met Petra Kemp en heeft een zoon en dochter.

Email: arthur@lijstvanderdoes.nl  

telefoon 0653350801. 


 
 
 Fractieleden LijstvanderDoes
 

Ik ben Jaap van der Does, raadslid/fractievoorzitter getrouwd met Hannie van den Dool en beiden afkomstig uit Wassenaar doch sinds 1969 met veel plezier inwoners van Woerden.
Ik ben geboren en getogen in het mooie Wassenaar doch sinds 1969 al inwoner van Woerden. Wij hebben 5 kleinkinderen waarvan de jongste 5 jaar is. Zijn broertje van 7 is rolstoelafhankelijk en daar trekken we veel mee op.
Mijn werkzame leven was zeer divers, voor mijn Militaire Dienstplicht van 1961-1963, heb ik bij de Koopvaardij gevaren. Na mijn dienstplicht ben ik werkzaam geweest bij de politie tot aan mijn pensionering. Momenteel nog met veel plezier fractievoorzitter van LijstvanderDoes en dat hoop ik nog even vol te houden. De verkiezingen zijn inmiddels achter de rug en dat is een drukke maar boeiende periode, met voor ons de plezierige uitslag van 4 zetels. Naast de plaatselijke politiek ben ik ook voorzitter van de Stichting Vrienden van het Vogelpark. Deze Stichting beheert de volières aan de Oostsingel in Woerden en zorgt dat er jaarlijks geld voor onderhoud en verzorging binnenkomt.
Ik ben een politicus die dicht bij de inwoners staat. Veel de straat op en bezig zijn met zaken die de mensen echt bezig houdt. Verkeer, Veiligheid, Gezondheid, Milieu etc. Een veilige, groene gemeente waar het fijn wonen is. Tegenstanders noemen mij wel eens een populist maar dat beschouw ik als een geuzennaam. Populisme was een volksbeweging in het Oude Romeinse Rijk en had vooral als doelstelling dat de politiek weer van het gewone volk moest worden. 
Mijn aandachtsgebieden als raadslid zijn: Participatiewet, Samenhang Sociaal Domein, Welzijn WMO, Integrale toegang Sociaal Domein, Bestuurlijke en Juridische Zaken, Openbare Orde en Veiligheid, Handhaving en Wijkgericht Werken.
Email: jaap@lijstvanderdoes.nl
Tel: 0348-415722 of 06-24592349.
 
 
 
Mijn naam is Chris van Iersel, gemeenteraadslid voor LijstvanderDoes, ik ben getrouwd met Elly Bulk en wij zijn samen de ouders van drie dochters en drie zonen. Inmiddels zijn we ook de trotse grootouders van onze kleinkinderen. We wonen al heel lang in Woerden en nu in de Bomenbuurt. Ik heb meer dan dertig jaar gewerkt bij de gemeente Nieuwegein, bij de sector Stadsontwikkeling. Nu heb ik een ingenieursbureau en geef adviezen voor constructies van gebouwen. Voordat ik raadslid werd voor de lokale partij LijstvanderDoes zat ik één en twintig jaar in de gemeenteraad voor de ChristenUnie. Als raadslid voor de lokale partij vind ik het fijn om mij volledig in te kunnen zetten voor onderwerpen die voor inwoners belangrijk zijn en dan zonder binding met een landelijke partij. Als stadsimker en natuurmens heb ik bijzondere aandacht voor alles wat groeit en bloeit. Vandaar mijn advies: Kies LijstvanderDoes voor een veelkleurige gemeente met veel bloemen, insecten en zorg voor duurzaamheid en biodiversiteit.
Mijn aandachtsgebieden als raadslid zijn; Ruimtelijke Ordening, Grondbeleid en Grondbedrijf, IBOR, Begraven en begraafplaatsen, Milieu, Leefbaarheid, Afval en Reiniging en Duurzaamheid.
Tel:0348-413091;06-49860654
Seringenlaan 233442 HK Woerden      
mailto:deraetgever@xs4all tel.0348-413091">chris@lijstvanderdoes.nl en tel.0348-413091  
 

Mijn naam is Lenie van Leeuwen – van der Horst geboren in Haarlem in 1948 en sinds 1974 woonachtig in Woerden. Samen met mijn man Arie, hebben wij 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Voor mijn pensionering heb ik gewerkt op het hoofdkantoor van het UWV als functioneel systeembeheerder. Mijn hobby`s zijn schilderen, boetseren, klassieke muziek, wandelen met de hond, cryptogrammen en lezen. Op 28 september 2017 bent ik beëdigd als fractie-assistente en op 28 maart 2018 als raadslid van Lijst van der Does en ik zal mij voor de partij gaan bezighouden met de aandachtsgebieden:
Cultuur, Vastgoed, Monumenten en Archeologie, A12 Bravo, Volkshuisvesting, Financiën, Binnenstad en Stedelijke vernieuwing.  Mijn reden om politiek actief te worden is dat ik niet houd van zeuren dat iets niet goed werkt, liever probeer ik er iets aan te doen. De keuze voor LijstvanderDoes was niet moeilijk, de onderwerpen van deze partij (o.a. randwegen, groei en bloei, behoud ziekenhuis en HAP en zuinig met overheidsgeld) spreken mij aan en ik voel mij daar al snel thuis want de sfeer onder elkaar is erg prettig! Ik ben te bereiken telefonisch op 06-23 495 163 en per e-mail: lenie@lijstvanderdoes.nl 
 
 

 

  Mijn naam is Adrie van Meurs- de Koning. Ik ben getrouwd met Theo van Meurs en samen hebben wij een zoon en een dochter.
Wij zijn geboren in Woerden maar na de geboorte van onze kinderen verhuist naar het mooie Linschoten. Daar hebben wij 25 jaar met heel veel plezier gewoond. Nadat de kinderen de deur uit zijn gegaan hebben wij een klushuis in Zegveld gekocht en wonen daar nu met heel veel plezier.
In Linschoten ben ik 20 jaar actief geweest bij de vrijwillige brandweer.
In mijn werk heb ik een aantal jaren bij de politie gewerkt en daarna als zzp een bedrijf gehad in EHBO en BHV trainingen. Nu werk ik bij de MBO Raad op de facilitaire afdeling en volg de opleiding Facility Management.
In de politiek heb ik geen enkele ervaring maar wel een mening. Het is belangrijk dat er opgekomen wordt voor de inwoners die zich niet kunnen of durven laten horen.
Mijn hobby’s zijn heel divers, laat ik het er op houden dat ik er van houd om onder de mensen te zijn en actief ben.
Ik heb mij aangesloten bij Lijst van der Does omdat de sfeer mij vanaf dag één aanspreekt.
Mijn aandachtsgebieden zijn: Onderwijs en huisvesting, leerlingenvervoer, leerplicht, sport, interactie burger/overheid, relatie overheid en burger, burgerzaken en communicatie, personeel en organisatie.Tel: 06-23476110
Hoofdweg 167, 3474 JD Zegveld
email: a.vanmeurs@gmail.com

 


Mijn naam is Lia Arentshorst van Rootzelaar, geboren in Amsterdam in 1946, sinds 1967 getrouwd met Johan en we hebben 2 dochters en 5 kleinkinderen.In 1976 zijn we naar Scheveningen vertrokken waar we een juwelierszaak zijn begonnen.In 1989 zijn we in Woerden komen wonen en hebben we onze 2de zaak geopend, in de Voorstraat.Door de drukte hebben we de zaak in Scheveningen in 1993 gesloten en zijn we verder gegaan in Woerden.Daar heb ik ook 20 jaar opleidingen mogen begeleiden voor leerlingen van de vakschool.Dit is erg intensief ,maar heel mooi om mensen in je eigen mooie vak te begeleiden.Inmiddels waren we zo ingeburgerd in Woerden dat de mensen niet alleen voor onze mooie spullen kwamen maar ook met problemen en zorgen wisten ze ons te vinden.Ik ben dankbaar dat we menigeen bij konden staan in verdriet of zorgen.Inmiddels zat Johan al in de politiek maar door zijn ziekte (slokdarmkanker)had en heeft hij veel zorg nodig, dus ging ik mee naar vergaderingen als mantelzorger.Daar ben ik besmet met het politieke virus en zodoende ben ik in de politiek terecht gekomen.Met de verkiezingen werd ik door de kiezers gekozen met voorkeursstemmen en kreeg zo mijn eigen zetel.Na een poosje een eigen fractie te hebben gehad werd het duidelijk dat als je het goed wilt doen je het allemaal niet alleen kan.LijstvanderDoes stond en staat het dichtst bij mij en samen kunnen we meer bereiken voor de mens en natuur.Ik ben warm onthaald door al mijn fractiegenoten en hoop nog lang samen te kunnen werken.Mijn aandachtspunten zijn :Jeugdzaken ,transitie jeugdzorg, sociale zaken, sociale wijkteams/makelaars, volksgezondheid, minderhedenbeleid, betaald parkeren/parkeerbeleid, city teams/stadspromotie, recreatie en toerisme.Ik ben te bereiken onder, e mail :liaarentshorst@gmail.com tel: 0651325891

   

  Mijn naam is Janet Visser, Fractie-assistente van LijstvanderDoes sinds 4 oktober 2018.

 

 

 

 

 

 


 

Bestuursleden Vereniging LijstvanderDoes
 
 
 

  Mijn naam is Jan C. Bulk (voorzitter). Geboren op 28 september 1944 te Boskoop. Gehuwd in 1976 met Mieke Jansen , Amersfoort. Wij hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Opleiding; Chr. Lyceum HBS.A (Alphen aan den Rijn) Maatschappelijke loopbaan: van 1966 - 1969 : werkzaam in familieboomkwekerij in Boskoop van 1969 – 2001 : Gewerkt bij de bank in diverse functies: Rotterdam. Nieuwerkerk aan den IJssel Huizen, Vianen, Lochem en sinds 1993 Woerden. In 2001 met de pré-vut .Naast mijn bankloopbaan was ik in Woerden actief als voorzitter schaakclub (1994-2011) en bestuur hockeyclub 1994-2006 nu "Mantel-schaker" en schaakvrijwilliger op zorgboerderij, en vrijwilliger Zonnebloem. 25 jaar woon ik nu in Woerden en heb altijd belangstelling en een oordeel gehad over de plaatselijke politiek. De LijstvanderDoes spreekt mij het meest aan om zonder fratsen actief te zijn voor alle Woerdenaren !

 


 

Mijn naam is Wick Vinkenburg (secretaris) 
 

 
Mijn naam is Henk de Jong (penningmeester)  en ik woon dit jaar 40 jaar in Woerden. Ik ben getrouwd en heb 2 zoons, 1 dochter en kleindochter Valérie van ruim 2 1/2 jaar. Iedere donderdag oppassen is een feestje voor oma en opa! Mijn werkzame leven vond plaats in Utrecht en in Amersfoort. Ik heb gewerkt in verschillende financiële / verzekeringsfuncties. Na mijn pensionering heb ik me meer verdiept in de plaatselijke politiek en kwam in contact met de partij: LijstvanderDoes. Vooral de sfeer en de manier van politiek bedrijven spreekt me erg aan. Verder ben ik een natuurmens en zo werk ik met veel plezier in de knotploeg van Bredius. Recent doe ik mee als kookvrijwilliger in het inloophuis het Centrum en ben onder de indruk van de inzet van vele vrijwilligers om mee te werken aan een gezellig samenzijn voor de gasten. In de werkgroep SamenZijnSamenDoen van het wijkplatform Schilderskwartier denk ik mee om in onze wijk meer verbinding met elkaar te krijgen en extra aandacht te geven aan mensen die dat nodig hebben. Met veel inzet volg ik de HCC computertraining om met alle vernieuwingen in de digitale wereld op de hoogte te blijven. Met mijn penningmeesterschap hoop ik als zuinige "schatkistbewaarder” de partij een dienst te bewijzen zodat hét plaatselijke politieke geluid nog lang zijn invloed mag hebben in het Woerdense.

 

 

 


 

 
 

Ik ben Anno Visser (bestuurslid/ p.r.zaken) en ben 71 jaar jong en getrouwd met Janet van der Veer. Wij hebben samen 2 kinderen, een jongen en een meisje.
Voordat ik naar Woerden kwam, waar ik nu al bijna 15 jaar met veel plezier woon, woonde ik in Friesland en had daar een eigen slagerij. In Woerden ben ik 12,5 jaar zelfstandig slager geweest in de Aldi supermarkt in Honthorst. In Friesland heb ik 12 jaar een kerkelijke functie vervuld. Als hobby fiets ik graag en heb al 31 maal de Elfstedentocht gefietst. Andere bezigheden zijn fotograferen (voor RPLFM) en de klein dierensport. Mijn interesse in de politiek was er wel maar ik was niet actief. Dat gaat nu veranderen bij de lokale partij LijstvanderDoes.
email; anno@lijstvanderdoes.nl